Into the wild 2007, Sean Penn

Hm… a fost într-adevăr un film cum nu mă aşteptam din mai multe punct de vedere: am aşteptat în permanenţă să se întâmple ceva spectaculos, dar nu a fost aşa. Totul trebuie luat ca atare.

Filmul lui Sean Penn este ecranizarea unei poveşti adevărate, dar plină de paradoxuri. Eroul principal pleacă de unul singur în lume, arde banii, taie orice relaţii cu familia pentru a putea fi liber de toate constrângerile societăţii în care trăia. Deşi notele de la şcoală îi garantau o carieră de succes, el alege să renunţe la tot.

Modul în care părinţii lui îşi schimbă existenţele după dispariţia fiului lor este prezentat de regizor de o manieră teatrală. Certurile dispar, oamenii devin credincioşi, fiecare băiat de pe stradă le pare a fi băiatul lor revenit acasă. Prăbuşirea tatălui pe asfalt este o scenă interesant realizată, dar care nu convinge privitorul de autenticitatea suferinţei acestuia.

O altă idee exagerată ţine de faptul că protagonistul, deşi doreşte să fie liber pleacă în Alaska cu toate binefacerile. Deşi renunţase de la început la bani şi la maşina personală are ultimul tip de armă de foc, haine călduroase, aparat de fotografiat, hârtie, cărţi, etc. Ca să mai amintim faptul că alege să lucreze pentru bani în diferite locuri pentru a face rost de provizii şi haine.

Chris este departe de idealul libertăţii hippiote cu care cochetează, dar de care nu se simte niciodată descris până la capăt.
Moartea lui datorită unei intoxicaţii cu plante otrăvitoare este verdictul dur aplicat de către viaţă unui om care cu câteva zile înainte recunoscuse că singurătatea şi libertatea pe care le trăise doi ani erau o iluzie.

În final după aproape două ore de vizioanre, rămâne în picioare o întrebare: Chris este un om dornic să trăiască libertatea supremă (pentru care a ales să evadeze din coşmarul domestic al familiei) sau un rebel fără cauză?

Nota mea: 6

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: