Nazarin 1959, Luis Bunuel

Părintele Nazario este un om simplu care trăiește extraordinar de modest. El îi ajută pe cei din jur cum poate și nu se rușinează să accepte milostenii. În urma unei întâmplări nefericite este alungat din cartierul sărăcăcios în care locuia și pleacă într-un pelerinaj. Multe dintre cele ce i se vor întâmpla au legătură cu viața lui Iisus. Cred că nu întâmplător pe părinte îl cheamă Nazario (Iisus era din Nazaret). Această paralelă religioasă nu face decât să scoată iar în evidență firea umană și tendința ei de a se feri de greutăți ca și cum asta ar aduce mântuirea.

Un film profund și sensibil. Nazario se comportă ca un om obișnuit de la început și până la sfârșit, fără să se creadă mai special ca alții deși era.
Cele două femei care-l urmează sunt credincioșii care spun că vor să se îndrepte dar la un moment dat vedem că-și uită promisiunile. Bineînțeles, după ce scapă de necazuri.

Nota mea: 10

Advertisements

One thought on “Nazarin 1959, Luis Bunuel

  1. […] om îl poate transforma. Este o inițiativă pe care rar o mai vezi astăzi, chiar și-n filme. În Nazarin se atinge cota maximă cu acest gen de nebunie sau dăruire. Ce se întâmplă mai departe rămâne […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: