Noz w wodzie 1962, Roman Polanski

Un film la care impresionează mai mult ideea, mesajul (cel puţin aşa mi s-a părut mie), nicidecum imaginea, mai ales dacă ne gândim că este alb-negru.

Doi bărbaţi şi o femeie într-o călătorie: cel tânăr este imaginea din tinereţe a celui ce este în vârstă şi celălalt se vede pe sine, neexperimentat dar năvalnic, inocent dar şiret în acelaşi timp. Este ca şi cum s-ar vedea în oglindă unul pe altul, acţiunea desfăşurîndu-se în jurul aceleiaşi femei făcînd posibil contrastul dintre cei doi.

Dacă tânărul rămâne impresionat de felul în care cântă femeia, celălalt (soţul ei) ascultă în căşti un meci de fotbal, dacă soţul ţipă şi-i găseşte numai defecte, celălalt o vede frumoasă şi răbdătoare.

Sunt câteva dialoguri cheie care mi-au plăcut, este unul din filmele la care finalul spune totul. (când eşti prea sigur pe tine sunt şanse să greşeşti şi să nu-ţi dai seama). Până atunci, răbdare şi multă atenţie la detalii! Tocmai asta face să vrei să-l mai vezi o dată dar din alt unghi.
Lecţia? Totul şi toate schimbă traiectoria vieţii noastre, indiferent cât de mărunte ar părea. Şi este vorba în special de oameni.

Dacă a fost ceva ce nu mi-a plăcut cu certitudine este muzica, obositoare şi pregnantă, mereu aceeaşi.

Nota mea: 7

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: