Down by Law 1986, Jim Jarmusch

Un film despre trădare și felul în care devii prieten cu oameni din circumstanțe atenuante. Zack e un DJ talentat (Tom Waits) părăsit de iubita lui. Jack (John Lurie) are o grămadă de femei pentru că este provider de carne vie pe care el o numește marfă atunci când acoperă o femeie goală cu cearșaful. Roberto (Benigni) e un italian rătăcit prin America, nici el nu știe de ce. Îi place poezia americană pe care a citit-o în italiană.

Cei trei se cunosc în închisoare, fiecare ajuns acolo într-un mod ciudat. Dacă de primii doi știm că au trecut prin înscenări, Roberto este adus pur și simplu. Relația dintre cei trei devine specială pe parcurs, americanii fiind împăcați de italian la fiecare ceartă avută. Bineînțeles, Roberto Benigni destinde atmosfera. În final, ori apare fata Morgana, ori inocentul câștigă cireașa de pe tort.

Un film ce poate fi interpretat în o mie de feluri, drept pentru care fiecare vizionare merită timpul acordat. Cadrele sunt alb-negru dar se vede atenția regizorului pentru fiecare detaliu în parte: lumina, obiectele din jur, fețele personajelor, etc.

Nota mea: 8.50

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: