Law Abiding Citizen 2009, F. Gary Gray

Ideea de geniu încântă pe oricine: cineva este cu câteva mișcări bune înaintea tuturor, ca într-un joc de șah din care nu mai ai scăpare, orice ai muta. Personajul nostru (un Gerald Butler convingător) încearcă să corecteze un sistem judiciar egoist, care acționează superficial și face dreptate numai la suprafață.

Cetățeanul nostru își face dreptate singur iar răzbunarea este o consecință inevitabilă. Deși i s-a arătat unde a greșit, avocatul apărării (care l-a reprezentat pe Clyde cu 10 ani în urmă pentru pierderea soției și a fiicei) nu vrea să-și recunoască vina. Finalul mi s-a părut potrivit deoarece Clyde joacă până la sfârșit rolul cetățeanului care respectă legea: cine a greșit își primește pedeapsa cu demnitate. Nu contează că a vrut să repare greșeala altuia.

Filmul excelează prin dinamism, o doză bună de imprevizibil dar și datorită inventatorului inteligent care pune în aplicare diverse atentate. Are și părțile lui proaste: scenele cu prea mult sânge și cruzimea dusă la extrema cealaltă, a nebuniei. Dar, per total, face parte din categoria obligatoriu de văzut.

Nota mea: 8.90

Advertisements

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: