Das Weisse Band (2009, Michael Haneke)

This slideshow requires JavaScript.

Panglica albă este puritatea pe cale de dispariție. Nu se mai poartă, era cândva la modă. Ciudat e că apare exact acolo unde te aștepți mai puțin iar teroarea sădită în copii nu poate avea decât consecințe negative. La această vârstă răzbunarea nu mai trece prin sita minții ci izvorăște din instinct. Acesta este contactul cu lumea, așa va fi ea văzută mai departe: scrâșnind printre dinți. Ideea a fost bună dar e nevoie de răbdare pentru a viziona The White Ribbon.

Regizorul spune că filmul se referă la originea oricărui tip de terorism, indiferent că e politic sau de natură religioasă. Asta pentru că acțiunea este plasată exact înainte de începerea Primului Război Mondial. Filmul este alb-negru, fără o coloană sonoră, ceea ce dă o notă de maximă seriozitate întâmplărilor.

Nota mea: 7.50

Tagged:

One thought on “Das Weisse Band (2009, Michael Haneke)

  1. ad September 2011 at 20 Reply

    toate lumea (incepand cu regizorul, cred) a spus ca este un film despre nasterea nazismului. dar vazand TWR chiar nu ramai cu impresia asta. nu exista nimic care sa trimita explicit nici macar in directia unui film despre “originea oricarui tip de terorism”. e pur si simplu o serie de povesti personale dintr-o comunitate redata maladiv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: