Forks over Knives (2011)

Descoperirile fiecărei perioade au dat startul obiceiurilor. Omenirea a îmbrățișat cu drag diverse teorii. Este greu, după zeci de ani, să vii cu idei ce contrazic vechiul: proteinele din carne sunt nocive pentru organismul uman, laptele nu are la fel de mult calciu precum o salată, toate produsele de origine animală au colesterol, etc. Cine o să te creaadă? De-a lungul timpului am fost informați parțial. Dacă cineva a știut adevărul, a sfătuit totuși masele să aleagă ceea ce produce șeful X, în fabrica Y. Cât vor mai primi copiii laptele și cornul? În curând vor trece pe salate și fructe.

Ceea ce consumăm are consecințe asupra tuturor afecțiunilor organismului. Ar fi bine să fie așa: doctorul viitorului nu va mai trata corpul uman cu medicamente ci, mai degrabă, va vindeca și preveni bolile prin alimentație.

Forks over Knives nu încearcă să convertească pe nimeni la vegetarianism, pur și simplu oferă informații obținute în urma unor statistici temeinice. De ce anumite populații trăiesc mai mult? De ce riscurile de a dezvolta anumite boli sunt mai mari în anumite țări? Care sunt obiceiurile noastre sănătoase/nocive în ceea ce privește alimentația? Poate un sportiv să atingă performanțe numai cu o dietă vegetariană?

Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le ridică documentarul. În afară de aceasta, prezintă câteva cazuri în care oameni dependenți de medicamente ajung să trăiască sănătos, scăpând de doctori, boli, kilogramele în plus, etc.

Nota mea: 8

Advertisements

2 thoughts on “Forks over Knives (2011)

  1. ivanovele November 2011 at 22 Reply

    Foarte interesant suna aprecierea ta, de-abia astept sa-l vad!

    • Ana Ayana December 2011 at 14 Reply

      Aștept impresiile de după 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: