Boy with a bike (2011, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

Cyril are doisprezece ani și încearcă să-și facă ordine în viață. Nu prea pare ocupația obișnuită a unui copil. Tatăl nu-l mai vrea deoarece abia mai face față propriilor probleme. Nu știe cum să-i spună, așa că-l trimite la cămin în speranța că băiatul îl va uita. Cyril nu se poate atașa de niște străini și încearcă să rezolve toate problemele adulților. Singurul lucru rămas de la tatăl său este bicicleta, pentru care este chiar în stare să devină un pitbull când cineva încearcă să i-o fure.

Printr-o întâmplare ciudată, se împrietenește cu Samantha. Mai cunoaște și alți oameni, cu fiecare încercând să recreeze legătura pierdută. Răspunsurile vor veni pe parcurs, după dese momente de furie.

Dacă-n prima parte a filmului Cyril pare un animăluț neîmblânzit, pe parcurs asistăm la maturizarea lui. Din fericire, finalul este pozitiv. Dacă până acum nu m-au atras filmele fraților Dardenne, încep vizionarea lor, în ordine descrescătoare. Natura umană pare a fi centrul de interes în Boy with a bike. Asta nu spune mare lucru dar filmul este bun datorită subtilităților la care face apel. Deși titlul poate să pară plictisitor, merită alergătura.

Nota mea: 7.50

Tagged:

2 thoughts on “Boy with a bike (2011, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

  1. […] premiul i-a revenit însă Melancholiei lui Lars von Trier. În competiție au mai participat și Băiatul cu bicicleta și Discursul Regelui. Le amintesc numai pe cele văzute de mine pentru că aș fi acordat premiul […]

  2. jazz January 2012 at 06 Reply

    Ca sa nu apara confuzii: varianta corecta a titlului in engleza e “The Kid With A Bike”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: