The Boys

Aveam pe listă acest serial de ceva timp, dar gândul că am mai văzut supereroi m-a facut să-l amân. Nici titlul nu spunea mare lucru, mă așteptam la niște băieți care se bat aiurea și la niște zburători care-i țin din scurt. Asta până când am vizionat primele două episoade și mi-au fost spulberate toate presupunerile, cu succes. Nu am reușit să mă opresc până nu am văzut ambele sezoane în vreo patru zile.

M-au prins mai multe detalii și acesta este meritul serialului: replici inteligente, personaje carismatice și sexy, scenariu modern, umor de calitate și acțiune cât să echilibreze balanța. Spoiler! Pe ici pe colo mai vezi și mâini rupte sau fețe smulse ca la chirurg, asta în cazul în care asemenea scene te oripilează.

Totul pornește de la Butcher (Karl Urban pe care l-am mai văzut în Stăpânul inelelor, Cronicile lui Riddick, Pathfinder, Doom, Supremația lui Bourne), un fel de erou rănit în adâncul sufletului, care încearcă să facă dreptate în numele unui secret nobil. Vorbește puțin dar atunci când o face, cuvintele lui taie adânc. Știe totodată să motiveze echipa cu care lucrează, într-un mod bizar dar practic. În plus, este împotriva cenzurii, cu accentul său cockney-londonez punînd cireașa pe tort. Oare din cauza lui filmul este inclus în categoria 18? Poate că nu, dar dă startul unui limbaj colorat și o face într-un mod firesc, te obișnuiești cu genul acesta de tandrețe.

Este prieten cu Hughie (Jack Quaid – fiul lui Meg Ryan și Dennis Quaid – pe care l-am mai văzut și-n Jocurile Foamei), dar asta mai mult în viziunea celui din urmă. El aduce o notă de blândețe pe tot parcursul filmului, pentru a echilibra raportul de forțe și energiile masculine. Se maturizează cu fiecare experiență și începe să placă publicului.

Cei doi vor declanșa un proces greu de oprit, fiind atrași de fenomenul supereroilor (numiți Supes), de care au fost înconjurați toată viața și care i-au marcat într-un fel sau altul. Lui Butcher și Hughie li se alătură Frenchie, un simplu om cu mai multe identități false, greu de găsit în mod oficial din cauza activităților dubioase din trecut. El încearcă să îmblânzească fiarele și are o căldură aparte cu care-i sensibilizează pe cei răi. Merită menționat și Mother’s Milk, băiatul bun care încearcă din răsputeri să se lase de tentațiile găștii care aduce încurcături.

Și apoi apare surpriza: pe baricada supereroilor, ce te vor cuceri pe parcurs, dar nu din cauza puterilor cu care au fost înzestrați. Dincolo de aparențe, sunt oameni care duc propriile secrete și drame nerezolvate. Poate de aceea am apreciat toată ideea, pentru că în loc să vedem lupte continue și mult sânge, regizorul s-a axat pe luptele psihologice și felul în care acestea se reflectă în acțiunile celor care au acces la putere.

De fapt aceasta este una dintre ideile pilon pe care o vom vedea desfășurându-se în cele două sezoane de până acum: interacțiunea dintre omul de rând și Supes. Ce calități posedă omul simplu și cum poate deveni super bazându-se pe focul interior? Pe de-altă parte, cum e să fii puternic și să abuzezi de asta? Oare atunci când ai tot ce-ți dorești, te mai interesează soarta celorlalți?

Cel care poate să zboare, arde totul cu privirea de tip laser, The Homelander (Antony Starr), liderul, are câteva slăbiciuni și nu este de neînvins, așa cum cred toți. De fapt el mi s-a părut cel mai antipatic personaj la început, din partea căruia am avut cele mai multe surprize plăcute, ca prestație actoricească, de-a lungul celor opt + opt episoade (sezonul unu și sezonul doi).

În mod oficial acțiunea îi are în prim-plan pe cei 7 supereroi și felul în care sunt primiți de către societate. Ei sunt văzuți ca modele demne de urmat pentru că au puteri ce folosesc întregii Americi: Deep vorbește cu delfinii și alte creaturi ale apelor, A-Train aleargă mai repede ca vântul, Maeve poate să dărâme o clădire cu puterea ei neobișnuită, Translucent poate fi văzut numai atunci când vrea, Starlight absoarbe electricitatea și o poate direcționa ca armă. Black Noir este puternic și misterios dar nu știm exact ce gândește pentru că pare a fi pus acolo să completeze formația. Nu am menționat toate personajele pentru a lăsa loc de surprize.

Serialul este înțesat cu intrigi fine, povești de dragoste și răsturnări de situație. Abia aștept să văd continuarea, deși am înțeles că nu se știe exact când anume în 2021 va apărea sezonul trei, totul depinde de cel care nu va fi numit. Până una alta, merită recomandat!

Imdb link

credit photo

24 thoughts on “The Boys

 1. Drugwash November 2020 at 20 Reply

  Hai că era cazul să-ţi întorc vizita, nu se putea altfel. 😉

  Încă nu m-am lovit de băieţii tăi deşi cred că am văzut oarece menţiune în treacăt, probabil pe vreun site de subtitrări. Cum i-ai cota, după părerea ta, comparativ cu X-Men?

  În altă ordine de idei, dacă-mi permiţi am să-ţi fac o sugestie: undeva pe parcursul prezentării ar putea fi benefic să pui un link către pagina IMDb a filmului/serialului respectiv, astfel ca cititorii să poată obţine informaţii suplimentare şi, în anumite cazuri, să se evite o eventuală confuzie (spre exemplu cînd există mai multe versiuni cu acelaşi titlu şi doar anul lansării diferă).
  În plus, unul sau mai multe link-uri către subtitrări – dacă există – ar putea iar fi de folos. (eu ştiu doar vreo cinci asemenea site-uri care mai funcţionează, multe din cele vechi au dispărut de mult)

  Apropo, Karl Urban a jucat în oarece filme recente din franciza Star Trek, dar a fost şi Iuliu Cezar în cîteva episoade din Xena. 🙂

  Chestia e că lumea reală are disperată nevoie de niscai supereroi care să le bage minţile în cap – dacă au aşa ceva – celor care vor să ne împuţineze dramatic sub pretextul Happytalismului. Unde să-i găsim, în afară de filme şi seriale…?

  Kiss ‘n hug!

 2. Ana November 2020 at 13 Reply

  Am pus link spre imdb, deși cred că te-ai prins deja despre care băieți era vorba. Subtitrări nu am căutat că m-am uita cu cea în limba engleză. Ajută la descifrarea accentului cokney :))
  Da, Karl Urban a jucat în multe filme, nu le-am enumerat pe toate că ieșea paranteza prea lungă :)) Supereorii ăștia măcar ne fac să visăm frumos.
  Mă bucur să te văd pe aici. xx

  • Drugwash November 2020 at 16 Reply

   Mhm, m-am prins şi fără link (de data asta). Oricum, e o recomandare generală. Dacă scriai despre ‘The lost world’, spre exemplu, ar fi fost urgie, că-s vreo patru sau cinci versiuni din 1925 şi pînă acum. 🙂

   Da, cu subtitrările e mai complicat, eu am chiar link-uri compuse ca search engines în browser, doar scriu ID-ul IMDb şi caută fix ce trebuie. Din păcate, de azi observ că nu mai funcţionează acel link spre http://www.titrari.ro, probabil din lipsa referrer-ului; trebuie să intri pe pagină şi de acolo să dai Căutare avansată, ceea ce e enervant. Se pare că de o vreme se tîmpeşte toată lumea, se complică cele mai simple şi elementare lucruri, se pun piedici artificiale – totul pentru a irosi timpul şi toci nervii oamenilor.

   De obicei nici eu nu am nevoie de subtitrare decît poate pentru diverse denumiri mai greu de înţeles şi dialoguri ocazionale în alte limbi mai “exotice” – şi da, pentru dialecte şi accente precum Cockney – însă multe alte persoane nu ştiu nici măcar engleza de bază, ce să mai zic de alte limbi, iar tu ai aici vagoane de recomandări către filme în diverse limbi. De aceea recomandam link-uri către subtitrări, dar poate ar fi mai simplu doar să adaugi un widget cu link-uri generice către site-urile de subtitrări, unde să intre să caute cine vrea, dacă vrea. Şi dacă vrei, desigur. 🙂

   Actorii da, au şi ei filmografii interminabile uneori. Merge tot cu link IMDb, cînd e cazul. Dacă n-ar fi fost atît de stresantă situaţia actuală încît îmi taie orice chef aş fi făcut poate un progrămel care să scoată pe loc link-urile potrivite dintr-o bază de date, la o simplă căutare. Am unul făcut acum cîţiva ani dar e specializat în alte detalii şi nu are deloc informaţii despre actori.

   Treaba cu visele frumoase e că durează prea puţin, iar trezirea la coşmarul realităţii e dură. Ar trebui să facem cumva să scoatem supereroii (pozitivi) din filme şi să-i aducem în realitate. Dar tare mi-e teamă că s-ar speria de ce-ar vedea aici şi-ar fugi înapoi în filme. 🙂

   Sînt curios dacă ai văzut Brave new world (2020-). Eu abia m-am apucat de el şi a început bine, cu o orgie. N-am citit cartea sau nu-mi mai aduc aminte. Oare Huxley s-o răsuci în mormînt, sărmanul…? 😀

   • Ana November 2020 at 12

    Înțeleg ce zici, normal era să pun de toate. Link, poză și caiet în care să-și noteze lumea impresiile, ca la muzeu :)) Dar trăim într-o lume mult prea alertă, sau cel puțin așa ne-am obișnuit.
    La mare parte dintre filmele mele este de ajuns să cauți pe orice motor de căutare titlul, cu tot cu an și regizor. Nu vei da greș, oricât ai vrea. Te va duce la ceea ce trebuie. Încă nu am văzut Brave new world dar pare interesant, din ceea ce arată în trailer. Mă duce cu gândul la The Man in the High Castle care dezbate tot ceva utopic.

   • Drugwash November 2020 at 14

    Uf, că nu se mai evaporă odată perfecţionismul ăsta tîmpit din mine! 😆

    Am terminat de aseară cu BNW (are doar 13 episoade) şi trebuie să spun că mă simt dezamăgit. Încă nu am văzut versiunea din 1980, poate aia să aibă ceva mai multă forţă. În serial pare că s-au bazat mai mult pe efectele grafice decît pe povestea în sine. Sau poate că realitatea depăşeşte cu mult prea mult povestea.

    Pe The man in the high castle cred că l-am ocolit deliberat mai demult cînd am răscolit pe IMDb. N-am prea fost atras niciodată de amestecul – pentru mine neobişnuit – de nazism german şi SF.

   • Ana November 2020 at 17

    Este bine de știut, să nu mă grăbesc cu BNM până nu găsesc ceva mai interesant.
    The Man in the High Castle este mai mult despre lumi paralele și nu neapărat nazism. Ceva care arată cum lucrurile se pot întâmpla undeva într-un fel, și într-un alt plan, în altă ordine. Un fel de karma urmărită pe termen lung 🙂 și apoi se mai concentrează și pe puterea minții, potențialul uman, etc.

   • Drugwash November 2020 at 20

    Cu siguranţă BNW2020 nu merită graba, din punctul meu de vedere. Cel din ’80 însă e aproape filosofic, cu replicile din Shakespeare. Naivitatea exagerată a lui John cam dăunează puţin, mi-ar fi plăcut o combinaţie bine proporţionată între cele două versiuni ale sale. Să vedem cum va fi ultimul sfert de oră.

    Fiindcă recomandarea vine de la tine am să pun Omul din castel pe lista de aşteptare pentru cînd/dacă o să reuşesc să fac rost de un alt HDD, fiindcă momentan nu mai e loc (şi nici bani). Oricum am deja altele care mă aşteaptă să le iau la ochi. Poate te încumeţi la “Colony” între timp. 😉

   • Ana November 2020 at 20

    Gata, l-am salvat pe Colony, mai ales că este cu Sarah Wayne Callies (din Prison Break) de care-mi place în mod special.
    Homeland ai văzut? tt1796960

   • Drugwash November 2020 at 20

    Hmm… Homeland… “search string not found”, deci nu-l am în listă. Îmi sună cam prea foarte… hamerican. Şi după cum observ acum, asta şi este. Păcat de Claire Danes, mi-a plăcut fătuca pe cînd era mai tînără (caut un anume film cu ea de foarte mult timp şi nu e de găsit – l-am văzut cîndva demult pe un canal teve), dar genul ăsta de filme chiar nu-mi place. Să fi fost măcar ceva extratereştri pe acolo… 🙄

   • Ana November 2020 at 20

    Nu te lua după aparențe. Este un serial psihologic. Unde mai pui că acum un an l-am văzut pe actorul Damian Lewis la semafor, preț de câteva secunde. Înlemnisem și zâmbeam în același timp :)) După care omul a apăsat pedala rapid, o fi sătul de cei care se uită insistent după el.

   • Drugwash November 2020 at 20

    La viteza cu care mi se degradează mintea – posibil să am şi eu LBD, doar sînt născut la cîteva zile de Robin Williams – nu mai sînt capabil de multă “pisicologie” (sic!) ca odinioară mai în tinereţe. Să nu mai zic că are o cîrcă de episoade – 96, în opt sezoane. Văleu, muică! Tu vrei să-mi dai de lucru, să scapi de mine?! 😛 😀

    Hm, ai slăbiciune la actori? Plus vederea bună, pare-se. Io m-aş holba degeaba că tot n-aş vedea nimic. Da’… eşti sigură că zîmbeai? Cine ştie ce strîmbătură oi fi tras de l-ai speriat pe bietu’ om – ori umblai în poşetă după telefon să-i faci poză şi-o fi zis că scoţi arma să-l împuşti? 😛 Hahaha, glumesc, nu mă-njura. 😆

   • Ana November 2020 at 21

    Hahaha, m-ai prins. Nu reușeam să scot telefonul și așa am rămas, fără dovadă :)) Era prima dată când vedeam un actor live și mai mult din cauza asta am înlemnit. Văzusem serialul și a jucat bine.

   • Drugwash November 2020 at 21

    Nu-i nimic, te cred pe cuvînt, că sînt băiat bun (dracu-i rău, că nu mă ia, da’ asta-i partea a doua 😛 )

    Parcă îmi amintesc de el din alt(e) film(e) da’ n-aş putea spune acum care. Nu e unul dintre cei pe care să-i reţin din secunda doi – c-aşa vrea mintea mea cea distrusă. 🙂

   • Drugwash November 2020 at 16

    P.S. Am apucat să încep vizionarea la BNW (1980) şi pot spune că seria asta nouă din 2020 ar trebui arsă pe rug (eventual împreună cu producătorii, ca să nu mai apuce să scoată şi alte aberaţii asemănătoare).
    Pe lîngă faptul că în serie au omis complet acţiunea din prima oră a variantei originale, au mai schimbat şi numele unor personaje (Lenina Disney a devenit Lenina Crowne, spre exemplu) în vreme ce majoritatea pesonajelor de la început au dispărut. Numele astea cred că au o însemnătate mult mai mare decît ar crede cineva, în special modul cum sînt combinate (Henry Exxon – să fie legătura dintre Henry Ford şi compania Exxon…?).
    Îţi recomand insistent să vizionezi întîi varianta originală din ’80 (dacă o găseşti!) şi apoi, dacă mai e cazul, seria din 2020.
    Un alt fapt interesant – dacă nu de-a dreptul dubios – e că, pentru prima dată în atîţia ani de cînd intru pe site-ul lor, opensubtitles.org mi-au cerut user/password pentru subtitrarea la varianta 1980! A mers şi fără (Cancel dialog), dar ceva clar e în neregulă.

 3. Dl.Goe November 2020 at 18 Reply

  Hei Anna, bine ai revenit in zona crepusculara a blogurilor virtuale. Obisnuiam sa ma inspir din recomandarile tale atunci cand aveam nevoie sa gasesc adhoc, un film bun, rapid, fara efort si fara riscuri majore, de vizionat in vreo seara neplanuita, asa ca ti-am (re)simtit lipsa din peisaj (si in aceasta privinta). Ma bucur ca vanturile, valurile, magnetismul, te-au purtat iarasi in vortexul tau cu filme si seriale… Acum ca am reusit sa inchei palpitanta vizionare a “Breaking Bad” si “Better call Saul”, o sa trag iarasi cu ochilul la propunerile tale. Sunt sigur ca intre timp ai vazut tone de filme bune, numai bune de promovat la “Numai filme”. Numai sa nu mai dispari iarasi cu lunile sau cu anii. 🙂

  • Ana November 2020 at 20 Reply

   Dl. Goe (cel misterios, pe care nu l-a văzut/auzit nimeni în mediul wordpress, și nu se știe de unde vine:) încă mai scrie. Bucurie mare și la mine!
   Trebuie să recunosc, încă nu am văzut Breaking Bad. Nici pe celălalt. Cum ți s-au părut? Dar o să fac tot posibilul să nu mai dispar câțiva ani. Am zis că mă concentrez pe văzut mai multe, ca să pot scrie pe baza acelor experiențe.

   • Dl.Goe November 2020 at 16

    Dl.Goe misterios? Nici vorba. Nu stiu cum de Nimeni nu l-a văzut/auzit în mediul wordpress, dar (aproape) Toata Lumea il (cam) stie. Cred ca dl. Nimeni mai si exagereaza cate un pic. Cat despre Breaking Bad si Better call Saul nu pot spune nimic in general, mai ales ca nu le-ai vazut, dar, intre noi doi, iti pot spune in particular, ca sunt captivante, din categoria celor pe care tu le-ai nota (cred) cu 8+. Daca intamplator ajungi sa intri in malaxorul lor nu-ti mai face alte planuri, pentru o vreme, caci nu vei mai prea avea timp de altceva. Povestea din Better call Saul se petrece (cronologic) inainte de cea insirata in Breaking Bad, dar Breaking Bad a fost creat cu cativa ani inaintea lui Better call Saul, si, sub aspect logic si emotional, este recomandabil (foarte recomandabil) sa vezi mai intai Breaking Bad, in cazul in care ajungi sa accepti o asemenea provocare.

   • Ana November 2020 at 15

    Este puțin misterios că nu are poză de profil și nu știe nimeni cine bate la tastatura lui 🙂 Dar știe să se facă plăcut și cunoscut într-un alt mod. Sunt intrigată acum de Breaking Bad.
    Narcos ai văzut? Mi se par similare, deși l-am văzut numai pe cel din urmă.

   • Dl.Goe November 2020 at 16

    Exista unele lucruri in comun intre Narcos si Breaking Bed dar n-as putea zice ca sunt (chiar) similare. Ba dimpotriva. Breaking Bad si Better call Saul sunt altceva. Ai toate motivele sa fii intrigata. Ai putea incerca doua-trei episoade si pe urma vezi tu daca mai ai scapare sau nu. Eu n-am avut. 🙂 Si nici altii. Filmul e notat cu 9 (…) iar despre Better Call Saul se zice ca ar fi one of the best prequels ever made.

   • Arca lui Goe December 2020 at 14

    Dupa linistea care s-a (re)instaurat aici nu pot deduduce ca ori ai / esti… de-venind Breaking Bad or Better call Saul… prin imersie (vizionare placuta), ori ca te-ai dedicat sarbatorilor in varianta nevirtuala si ai trecut la poale-n brâu, cozonaci, sarmale, pifitii, salata de boe-ofuri, si alte celea asa incat frecventa pe blogul de numai filme a devenit facultativa… Daca insa te nimeresti prin zona azi, as dori sa-ti spun la multi ani de ziua ta, cu sanatate, dragoste si succese oriunde te-or purta pasii, in lumile reale sau virtuale, fara deosebire. La multi ani Ana Ayana.

   • Ana January 2021 at 21

    Multumesc frumos pentru urari. Da, eram offline, in lumea cozonacilor :)) Ma surprinde ca-ti aduci aminte de ziua mea si totodata ma intristeaza ca nu stiu cand este ziua ta.
    Sper ca ai intrat cu bine in Noul An!

   • Arca lui Goe January 2021 at 23

    Da, am intrat cu bine in 2021. Ma bucur ca ai reaparut si tu prin teleportare cu vesti bune. La multi ani si toate cele dorite pe 2021, inclusiv filme bune. In ceea ce priveste ziua aniversara a d-lui Goe, nu te intrista… Poate fi oricare zi a anului. Daca vrei poti alege tu una la intamplare (n-ar fi imposibil s-o nimeresti) sau (ca sa fi sigura ca n-o ratezi) poti sa-mi spui la multi ani in fiecare zi. O secunda pe zi, total 6 minute pe an. 🙂

    Ce filme vezi favorite pentru Oscar?

   • Ana January 2021 at 17

    La muți ani și ție, cu întarzierea aferentă. Dar cum noi migrăm prin secunde și orice zi poate fi aceea mai importantă, acum este momentul cel mai potrivit să răspund.
    Cât privește Oscar, trebuie să mai adun înfromații. Tu ce vezi? Acolo în viito! 🙂

 4. […] Numai filme… – Pe planeta noastra multe filme sunt.. Craciun fericit, si vizionare placuta draga Ana Ayana 🙂 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: